fbpx

Apartman Yöneticilerinin 11 Görevi ve Sorumlulukları

Apartman yöneticilerinin 11 görevi ve sorumlulukları, bu görevler ve sorumluluklar nedir, apartman yöneticilerini kimler seçer sizler için derledik.

Apartman ile ilgili yetki ve sorumlulukları olan, kat sahiplerinin oy birliği ile seçmiş oldukları genel apartman sorumlusu yani apartman yöneticisidir. Apartman yöneticilerinin görevi ise, yönetiminde oldukları gayrimenkulün bakım, onarım gibi işlerin organize edilmesi ve bu işlerin organizasyonunun devamlı takibinin sürdürülmesidir.

Apartman yöneticilerinin görevlerini 11 madde şeklinde listeledik. Bu maddeler yöneticilerin genel görevlerini ve işlevlerini aynı zamanda sorumluluklarını da belirten maddeler.

Apartman yöneticilerinin 11 görevi ve sorumlulukları

Apartman Yöneticisinin 11 Görevi

Apartman yöneticisinin görevleri ve sorumlulukları, Kat Mülkiyeti Kanunu’nun 35. maddesinde belirtiliyor:

1) Kat malikleri kurulunca verilen kararların yerine getirilmesi.

2) Ana gayrimenkulün amacına uygun olarak kullanılması, korunması, bakımı ve onarımı için gereken tedbirlerin alınması ve uygulanması.

3) Ana apartmanın sigorta ettirilmesi.

4) Ana gayrimenkulün genel yönetim işleriyle korunma, onarım, temizlik gibi bakım işleri, asansör ve kalorifer, sıcak ve soğuk hava işletmesi ve sigorta için yönetim planında belirtilen zamanda; böyle bir zaman gösterilmemişse, her takvim yılının ilk ayı içinde, kat maliklerinden avans olarak yeterli miktarda paranın toplanması ve bu avansın harcanıp bitmesi halinde, geri kalan işler için tekrar para toplanması.

5) Ana gayrimenkulün yönetimi ile ilgili bütün ödemelerin kabulü, yönetim yani doğan borçların ödenmesi ve kat sahipleri tarafından ayrıca yetkili kılınmışsa, bağımsız bölümlere ait kiraların toplanması.

6) Ana gayrimenkulün tamamını ilgilendiren tebligatın kabulü.

7) Ana gayrimenkulü ilgilendiren bir zamanın geçmesine veya bir hakkın kaybına neden olmayacak gerekli tedbirlerin alınması.

8) Ana gayrimenkulün korunması ve bakımı için kat sahiplerinin yararına olan konularda gereken tedbirlerin onlar adına alınması.

9) Kat mülkiyetine ilişkin borç ve görevlerini yerine getirmeyen kat sahiplerine karşı, dava ve icra takibi yapılması ve kanuni ipotek hakkının kat mülkiyeti kütüğüne tescil ettirilmesi.

10) Topladığı nakip miktarları ve avansları yatırmak, gerektiği zaman almak üzere muteber herhangi bir bankada ana gayrimenkulün yöneticisi olan kişi gösterilmek suretiyle kendi adına hesap açtırılması.

11) Kat malikleri kurulunun toplantıya çağrılması.

Apartman yöneticisi nasıl istifa eder öğrenmek için tıklayınız.

Apartman yöneticilerin 11 görevi
Apartman yöneticilerin 11 görevi

Yazımızı beğendiyseniz Kadıköy Emlakçı sitemizi ziyaret edebilirsiniz.