- Yayınlayan:
- Kategori: Blog
Aksiyon Planı
Aksiyon Planı Nedir? Nasıl Oluşturulur? Aksiyon planı oluştururken nelere dikkat edilmelidir? Bu tip soruları sizler için cevaplayıp derledik.
Aksiyon planı bir diğer adı ile iş planı nedir bir bakalım. Aksiyon planı yaşayan, nefes alan ve sonuç getiren çağrışımlar yapıyor. İşinizde başarılı olmak için bir bu süreçte izleyeceğiniz yolda iyi planlar yapmanız gerekiyor. Ve bu planı yaparken birden fazla aksiyonu bu plana dahil etmeniz gerekiyor.
Daha önce hiç planlama yapmadıysanız ilk olarak kendinize bir hedef koymanız gerektiğini bilmelisiniz. Zaman tasarrufu? Daha çok para? İyi bir takım oluşturmak? Bir bölgede uzmanlaşmak? Veya bunların hepsi.
Aksiyon Planı Oluşturma
Bir kere hedef koyduktan sonra bu hedefe nasıl ulaşabileceğinizi planlayacaksınız. Asıl hedefinizi alıp daha küçük yönetilebilir parçalara bölebilmeniz gerekiyor. Bu durumu biraz daha kolay hale getiriyor.
Kendinize bir hedef seçtikten sonra bu hedef için ne tür adımlar atmanız gerekiyor? Dikkat etmeniz gereken birkaç kriter:
- Ofis giderleriniz neler? Örnek olarak çoğu danışman için en yüksek ofis giderini kira ya da komisyon bölüşmeleri oluşturur. Bu giderlere dikkat etmeniz önemli. Toplam kazancınızın maksimum %15’ini bu giderlere ayırıyor olmanız gerekiyor.
- Geçmiş müşterilerinizin yüzde kaçı alıcı veya satıcıydı? Ne sıklıkla iki tip müşteriyle de ilgileniyorsunuz? 10 satıcı ile ilgilemek 10 alıcı ile ilgilenmekten daha kolay olduğunu bilmek için bu konuda uzman olmaya gerek yok. Gelir hedefinize ulaşmak için daha çok satıcı müşteriye ulaşmanız işinizi hızlandırabilir.
- Potansiyel müşteri edinmek için çalışmalarınız var mı, varsa bir sistematiği var mı ve bu sisteminiz tutarlı mı? Birçok müşteri edinme aktivitesi var fakat çaba, zaman ve ilgi göstertemeden müşterilerinize ulaşmanız mümkün değil.
- Ekstra kazanç sağlamak vergisel olarak anlamı nedir? Kazandığınız miktarın ne kadarı cidden cebinize girecek? Daha az satış yaparak daha çok kazanç elde etmek mümkün mü? Bu tarz bir gelir hedefi koymadan önce muhasebecinizle finansal konuları gözden geçirin.
İş Planı ile ilgili diğer yazıları görmek için tıklayınız.
İşPlanı Yaparken
Tüm işlerde olduğu gibi iş planı yaparken de çok dikkatli olmakta fayda vardır. Bütün aşamalar teker teker incelenerek öğrenilmelidir. Titiz davranmak çok önemlidir.
Bu sorular yapacak olduğunuz iş planı için sadece birkaç tanesinin örneği. Seçtiğiniz hedef için bu tarz sorular belirleyebilir, yukarıdaki listeye ekstra sorular ekleyebilirsiniz. Bu gibi sorularla hedefinizi anlamlı hale getirmeniz ve sonrasında gerekli adımlarınızı belirlemeniz için çok önemli.
Bu yazımızı beğendiyseniz Vaziyet planı nedir ve ne için yapılır? adlı yazımızı okuyabilirsiniz.
Yazımızı beğendiyseniz İbrahim Demir Gayrimenkul sitemizi ziyaret edebilirsiniz.